Čtení na 2 min 05 Čvn 2020

Vítejte v tropické džungli

Autor: Nicole
Čtení na 2 minuty

Když nemůžete jít vy do džungle, může přijít džungle za vámi. Co takhle zažít malou virtuální procházku, abyste zjistili jaké exotické trendy, doplňky a vzory budou dominovat létu? A pak se už jen připojte k velkému módnímu dobrodružství! 

Exotické vzory se vracejí téměř každý rok. Konec konců, umíte si představit sluncem zalité léto bez písčitých pláží, rajských zahrad a zelených tropů?

Tomuto létu vévodí džungle. Zaměřujeme se na intenzivní barvy, sofistikované doplňky a umělecké tropické potisky. Barevné šaty a halenky zdůrazňují ženskou siluetu a módní doplňky s nádechem exotiky podporují ještě více uvolněnou náladu outfitu. Tropický trend je uváděn ve spojitosti se stylem safari.

Tropické vzory na léto

Léto si neumíme představit bez tropických vzorů, které okamžitě vnesou do stylingu tu správnou atmosféru. Exotickým motivem není pouze obyčejná palma, ale celá paleta ozdobných rostlin a květin, které nacházíme v té nejhlubší džungli. Do popředí se také dostává ovoce, jako jsou melouny, banány a kokosy, i zvířata: žirafy, tygři, plameňáci, papoušci a sloni. Tyto vzory sluší halenkám i šatům a stanou se tak velkolepou pastvou pro oči, kterou je možné porovnat s uměleckým dílem. Nejkrásnější kousky v letní kolekci představil Dolce & Gabbana – éterické šaty s volánky a kanýry. Vydejme se touto cestou během léta i my!

MEDICINE / MANGO / MEDICINE / SILVIAN HEACH / LIU JO

GUESS JEANS / MEDICINE / ONLY & SONS / PEPE JEANS / TOMMY HILFIGER

Doplňky, které si můžete vzít nejen do džungle

Odkazy na džungli se nacházejí také v množství doplňků – zde se však nezaměřujeme na vzory, ale na materiál a texturu. Dominují palmy, bambus, rákos i další rostliny, které vytvářejí působivé vzory na botách i taškách. Dřevěné prvky zkrášlují kabelky i šperky. Objevují se také motivy zvířat, nejčastěji ve formě krokodýlí nebo hadí kůže. Barvami budou hýřit hlavně oděvy. Zatímco doplňky budou v tlumených barvách –  zejména černé, odstínech béžové, bílé, hnědé a šedé.

MANGO / ANSWEAR / MANGO / KAZAR STUDIO / ANSWEAR

EASTPAK / VANS / NIKE / TOMMY HILFIGER / MEDICINE

Podívejte se na celou kolekci >>>

Přečtěte si další článek