Čtení na 4 min 19 Čvn 2020

Léto ve městě nebo v kempu?

Autor: Nicole
Čtení na 4 minuty

Možná plánujete strávit léto ve městě, nebo následujete volání přírody, která vás láká strávit pár dnů pod stanem? Ať už si vyberete cokoliv, připravili jsme vám několik módních stylů pro každou z těchto situací. Nahlédněte s námi a podívejte se, co se bude nosit během prázdnin.

V čem vyrazit do kempu?

Pro někoho není pobyt ve stanu žádnou novinkou, pro jiné to naopak může být dobrodružství. Některé věci zůstávají stále stejné, například módní styly, ve kterých je třeba na takové místo vyrazit. Tento způsob relaxace vyžaduje sbalení pohodlného a multifunkčního oblečení, ale nic vám nebrání propašovat si sebou i pár maličkostí nad rámec. Váš základ by měl být casual styl: džíny, kraťasy s velkými kapsami, trička, mikiny, vzdušné šaty, obohacené o sezónní trendy. Ujistěte se, že ve vašem kempinkovém šatníku jsou námořnické pruhy, vichy kostka a kousky z bavlněné krajky. Také prvky ve stylu safari, jakými jsou šortky z béžové látky nebo lněné košile, budou v lese dobře fungovat.

GLAMOROUS / ANSWEAR / MEDICINE / VOLCOM / MEDICINE

PEPE JEANS / MEDICINE / MEDICINE / ONLY & SONS / DIADORA

Užitečné kempingové doplňky

Módní doplňky nejen oživí váš styl, ale mohou být také velmi užitečné při stanování. Určitě budete potřebovat pokrývky hlavy, jako je barevný šátek, kšiltovka nebo klobouček. Při malých i velkých cestách bude nutností batoh vyrobený ze silné látky s několika kapsami, ve kterých můžete skrýt různé malé předměty. Během kempování je dobré mít po ruce pár věcí, jako například kapesní nůž, baterku i sprej proti komárům. A nezapomeňte na pláštěnku – jejím výběrem můžete okolí dát najevo, že ani během lijáku neztrácíte na atraktivitě. Vyberte si tedy průhledný model, který se objevil dokonce i na módních molech.

BANANA MOON / DOUGHNUT / CONVERSE / ANSWEAR / ANSWEAR

PEPE JEANS / DOUGHNUT / NEW BALANCE / HELLY HANSEN / CHAMPION

 Léto ve městě – horké módní trendy

Někteří z nás mají rádi dobrodružství a neustálé putování. Léto ve městě nemusí být vůbec nudné a atrakce čekají na každém rohu: městské pláže, parky, promenády a hospody si v parných dnech doslova žádají o návštěvu. V takových situacích si vyberte ověřené letní streetwear kousky: crop topy, trička s potiskem nebo klidně i krátké tepláky. Samozřejmě budete také potřebovat šaty ve tvaru A, které jsou zapnuté a zakončené volánky. Povinnými materiály pro letošní léto budou len, bavlna a viskóza.

KARL LAGERFELD / CALVIN KLEIN JEANS / TALLY WEIJL / CHAMPION / MANGO

MANGO / LEVI´S / GUESS JEANS / POLO RALPH LAUREN / POLO RALPH LAUREN

Boty a doplňky na dovolenou ve městě

I ve městě se můžete aktivně uvolnit – v ulicích na vás čekají skútry a kola, proto budete potřebovat pohodlnou obuv. Zaměřte se na tenisky. Upřednostňujete dead sneakers nebo klasické lifestylové tenisky? Novým přírůstkem do sezóny se zdají být sportovní sandály. Jsou na masivní podrážce s textilními pásky a staly se součástí letního šatníku. I na toulkách městem oceníte malý kožený batůžek nebo plátěnou tašku – ve městě je to praktický doplněk, který bude užitečný při procházce nebo při návštěvě kavárny či večerního baru. A pokud se rozhodnete pro luxusní model například s geometrickými tvary nebo ve výrazné barvě, váš styl získá na jedinečnosti. Do města vám přineseme i trochu přímořské atmosféry, protože letos v létě musíte mít k dispozici košíky, espadrilky a slaměné klobouky.

STEVE MADDEN / MANGO / STEVE MADDEN / NOBO / VOGUE EYEWEAR

TOMMY JEANS / CALVIN KLEIN / GUESS JEANS / CALVIN KLEIN JEANS / KAPPA

Přečtěte si další článek