Čtení na 3 min 22 Bře 2022

MICHAEL Michael Kors – manifest ženskosti

Autor: Markéta
Čtení na 3 minuty

Klasické oblečení, jedinečná obuv, zajímavé kabelky, stylové a luxusní doplňky. To je podstata značky MICHAEL Michael Kors, kterou vytvořil jeden z nejpopulárnějších amerických návrhářů.

Michael Kors a jeho americký sen

V jeho černých šatech pózuje na oficiálním portrétu první dáma Michelle Obamová, kabelky s jeho logem patří mezi nejfalšovanější na světě a historie jeho rodiny je spjata s Evropou. Kdo je Michael Kors, který stojí za značkou Michael Kors? Jméno tohoto návrháře jste již pravděpodobně slyšeli mnohokrát – patří totiž k předním americkým návrhářům a každá jeho kolekce ve světě módy nikdy nezůstane bez povšimnutí. Michael Kors se narodil v roce 1959 v New Yorku a své první kroky v módě učinil už jako pětiletý, když radil své matce při stylingu na její druhou svatbu. V mládí pracoval v buticích a navazoval kontakty, objevoval se ve Studiu 54, kde se scházela newyorská smetánka. V roce 1981 se odvážil založit vlastní značku – jeho projekty se ukázaly jako úspěšné, ale ani to ho nezachránilo před krizí, která zasáhla Ameriku koncem 80. let. Michael Kors však proměnil neúspěch na úspěch, začal pracovat pro Celine a postupně obnovil svoji značku. 21. století je pro něj nepřetržitou sérií ocenění, popularity a zasloužené slávy. V roce 2012 jej časopis Time zařadil mezi 100 nejvlivnějších lidí na světě.

MICHAEL Michel Kors – chvála luxusu

Michael Kors vytvořil několik linií. Linie MICHAEL Michael Kors má jasné kořeny v estetice přehlídkových mol, včetně vždy aktuální směsi trendů, barev, potisků a stylů. Jejím vytvořením chtěl designér spojit „haute couture“ se streetwearem, lehkostí ležérnosti a potěšením z nošení kvalitních věcí – výsledkem je zajímavá nabídka pro různé příležitosti, plná klasického dámského oblečení a luxusních doplňků: kabelek, slunečních brýlí, pokrývek hlavy a konečně různých modelů bot.

Když se funkčnost setká s půvabem

Michael Kors ve svých návrzích využívá dědictví americké módy a s chutí sahá po sportovním oblečení, které vzniklo v USA. Pro designéra ovšem není důležitá jen funkčnost, ale oblečení s logem MICHEL Michael Kors nese v sobě i charakter, půvab, nenápadnou eleganci a ležérnost. Protože i velkoměstem se můžete prohánět stylově!

Přečtěte si další článek