Čtení na 3 min 14 Úno 2024

Milujte se (nejen) na Valentýna s Answear.LAB

Autor: Katka
Čtení na 3 minuty

Valentýn je oslavou lásky, ale nejen té, kterou sdílíte se svou drahou polovičkou. Nejdůležitějším vztahem v životě je totiž ten, který si vytvoříte sami se sebou. Svátek zamilovaných můžete brát jako příležitost k rozvoji sebelásky. 

Sebeláska, cesta ke štěstí

Láskou k sobě samému se stanete svým nejlepším přítelem. Budete si vážit sami sebe, svého času a svých příležitostí. Jste k sobě chápaví a poskytujete si podporu, když ji potřebujete. Cesta k sebelásce nemusí být vždy snadná, ale vede k úplnému štěstí a pocitu naplnění.

Lásku k sobě lze budovat mnoha způsoby – mluvit o sobě pozitivně, odpouštět si chyby a nastavovat zdravé hranice ve vztazích. Když se naučíte dívat se na sebe laskavým způsobem, můžete se obklopit sebeláskou.

Když se budete mít rádi, nebudete se soustředit na to, co vám chybí, ale na to, co už máte. Budete si vážit i těch nejmenších věcí a budete za ně vděční. Odpustíte si svá klopýtnutí, protože na ně máte nárok. Přestanete se zabývat chybami a litovat jich. Stanete se svým vlastním citlivým průvodcem, který si bude vědom své vlastní hodnoty.

Každý okamžik je dobrý k oslavě sebelásky. Můžete se ocenit tím, že strávíte drahocenný čas o samotě a nasloucháte svým potřebám.

Cítit se skvěle ve svém těle

Chybí vám denně čas na to, abyste si projevili trochu pozornosti? Můžete to udělat na Valentýna. Naslouchejte svému tělu. Uvolněte se v klidném, útulném prostředí, zapalte si svíčku, zavřete oči a zkuste pojmenovat své potřeby. Chvilka soustředění vám pomůže nejen pochopit, jak o sebe pečovat, ale také ocenit své tělo a zlepšit si náladu.

Náhrdelník Answear.LAB, Košilka Answear.LAB,

Skvělou alternativou k meditaci všímavosti jsou domácí lázeňské procedury. Relaxujte ve vlastní společnosti při dlouhé, výživné koupeli. Později se oblečte do příjemného pyžama a zabalte se do malého luxusu. Vezměte si knihu, posaďte se na pohodlnou pohovku a stravte čas o samotě, daleko od každodenních starostí.

Vezměte se na valentýnské rande.

Večeře při svíčkách, romantický film, večerní procházka na okouzlujícím místě – cokoli z toho můžete podniknout sami. Rande o samotě je v posledních letech stále populárnější. Trávení času o samotě na Valentýna už není spojováno se smutnými večery strávenými u televize. Je to období, kdy můžeme naplno oslavit sebelásku.

Skvělým nápadem, jak si vzájemně projevit náklonnost, je uvařit večeři. Naplánujte si menu složené z jídel, která máte nejraději. Postarejte se také o atmosféru. Prostřete stůl elegantním nádobím, zapalte svíčky, pusťte hudbu a užijte si jídlo v příjemném prostředí.

Pořiďte si valentýnský dárek svých snů.

Dny předcházející Valentýnu často trávíme obíháním obchodů ve snaze najít ten nejlepší dárek pro naši druhou polovičku. Veškerou pozornost tak soustředíme na to, abychom potěšili svou lásku, a vlastní potřeby odsouváme do pozadí.

Prstýnek Answear.LAB

Proto si letos na Valentýna nadělte dárek, o kterém už dlouho sníte – bez výčitek a rozpaků. Projděte si seznam vytoužených kousků, které jste si uložili na později. Možná je to krásný šperk, díky kterému se budete cítit výjimečně, nebo oblečení z nejnovější kolekce vaší oblíbené módní značky? Každý dárek je příležitostí, jak se rozmazlit a dát si něco od srdce.

A pokud potřebujete trochu inspirace, podívejte se na nabídku Answear.LAB – značka, kterou vytvořily ženy pro ženy.

Přečtěte si další článek