Čtení na 3 min 28 Úno 2024

Oblečte se do denimu od hlavy až k patě

Autor: Katka
Čtení na 3 minuty

Od kalifornských zlatokopů přes hollywoodské herce až po ikony stylu 90. let, denim ušel dlouhou cestu, než se stal jedním z nejoblíbenějších materiálů v módním průmyslu. Je ikonický, nadčasový a vždy módní, a proto se stal hlavním hrdinou kolekce LIVE.LOVE.DENIM značky Answear.LAB.

Džínové oblečení najdete téměř v každém šatníku. Je neodmyslitelným prvkem ležérního stylingu. V roce 2024 se módní svět na denim zaměřuje ještě více a vplétá ho do nejžhavějších trendů. Denim se bude nosit od hlavy až k patě v nejrůznějších střizích a podobách. Budeme ho nosit v sytých barvách, kombinovat s kůží a základními kousky našeho šatníku. Nejen na tyto trendy se podíváme blíže.

Denim on denim: příběh džínového obleku

Americký zpěvák Bing Crosby si jednou oblékl džíny a k nim zvolil i denimový vršek. Hvězdu tenkrát odmítli ubytovat v kanadském hotelu kvůli nevhodnému oblečení, džínové soupravě značky Levi’s. Krátce poté značka vytvořila „Canadian Tuxedo“ look sestávající z džínového smokingu. Uvnitř však byla umístěna nášivka s nápisem: „Poznámka pro všechny hoteliéry: každý, kdo nosí tento materiál, by měl být přijat do nejlepších hotelů“, čímž vzniklo jedinečné módní prohlášení.

Džínový total look se stal hitem na přelomu tisíciletí. Inspiroval nás styl legendárních amerických celebrit. Dvojice Britney Spears a Justin Timberlake se postarala o skutečný rozruch nejen ve světě módy, když se v roce 2001 objevila na předávání American Music Awards v džínovém oblečení.

Současná verze denim on denim vychází z nadčasových střihů, ale je také tlumenější a minimalističtější. Takto své variace představily na přehlídkovém mole značky Diesel, Givenchy, Burberry nebo Chloe. Tato kombinace dnes vyžaduje mnohem méně úsilí při vzájemném kombinování stylů. K vytvoření dokonalého celkového vzhledu stačí alespoň dva barevně sladěné kousky.

Elegantní a univerzální: Tmavá džínovina v módním světě

Tmavý indigo odstín dodává denimu exkluzivní a rafinovanější vzhled. Oblíbili si ho návrháři předních světových módních domů. Své modely v různých podobách představili na přehlídkovém molu Gucci, Miu Miu nebo Helmut Lang a doprovodili je minimalistickou barevnou paletou sestávající z odstínů modré, námořnické a béžové.

Tmavá džínovina vypadá nejlépe jako součást tlumených barevných schémat. Kromě výše zmíněných barev se k nim hodí také bílé, šedé a černé akcenty. Tmavě modrá výrazná džínovina je materiálem pro mnoho oděvů. Proto, ačkoli je barevně omezující, umožňuje volnost v jeho pojetí. Noste oblíbené pytlovité, rovné nebo široké střihy džínů z tmavého denimu. Dobře se k nim hodí kvalitní basic trička nebo vypasované body.

Džínovina a kůže: Neodolatelné duo pro nadčasový styl

Přestože se jedná o zcela odlišné materiály, dohromady tvoří dokonale sladěné duo. Kůže celkový look zvýrazní, zatímco denim jej doplňuje nadčasovým stylem. Pokud jste příznivci klasických kombinací, spojte krátkou motorkářskou bundu, bílé tričko s hlubokým výstřihem do V nebo lodičkovým výstřihem a džíny s rovnými nohavicemi. Džínovina a kůže se skvěle navzájem doplňují.

Stále oblíbenější jsou také džínové topy. V kolekci LIVE.LOVE.DENIM od Answear.LAB najdete trojúhelníkový top, který snadno sladíte jak s džíny, tak s koženou sukní nebo kalhotami.

V duu denim & kůže jsou důležité také doplňky. Chcete-li vzhled, který kombinuje oba materiály, zvolte tuto sezónu trendy kožené baleríny. Baleríny, které byly donedávna považovány za synonymum kýče, se opět těší přízni a jsou součástí nejžhavějších trendů roku 2024. Už dávno nejsou obuví, která narušuje siluetu. Díky polstrovaným špičkám, zajímavým tvarům a texturám skvěle doplňují každodenní outfity, zejména ty, které jsou konstruovány s džínovým oblečením.

Přečtěte si další článek