Čtení na 4 min 19 Bře 2024

Tipy na svatební styling a šaty pro rok 2024

Autor: Katka
Čtení na 4 minuty

Také jste obdrželi s nadšením pozvánku na svatbu vašich nejbližších, ale lámete si hlavu, co na sebe? Blíží se období svatební sezóny a s tím i otázka, co na sebe? Jak se obléknout, abyste vypadali elegantně a módně zároveň? Pojďme zjistit, co na to říkají stylisté.

Elegance a pravidla: Jak se obléci na svatbu jako host?

Svatební styling se řídí svými pravidly i pro hosty. Pamatujte na jedno zlaté pravidlo: nevěsta by měla být vždy ve středu pozornosti. Proto se obvykle nedoporučuje nosit bílé oblečení, které by mohlo odvést pozornost od nejdůležitější ženy dne. Volte vždy elegantní šaty, které jsou vhodné pro danou událost.

Při výběru dámských šatů je důležité brát v úvahu i další faktory. Svatební obřad může probíhat jak v chladných zimních měsících, tak i v horkém létě. Proto vždy věnujte pozornost látce. Tenké a lehké materiály jsou ideální volbou pro teplejší dny, avšak pro chladnější počasí existují také zajímavé možnosti, které jsou pohodlné a zároveň dostatečně elegantní. Kromě toho je důležité, abyste vybírali střihy šatů podle vaší postavy, i když se jedná o nejnovější módní trendy.

Elegance a střídmý styl: Tipy na doplnění svatebního outfitu pro hosty

Klíčovým prvkem je, abyste vždy mysleli na eleganci a střídmost. Nepřehánějte to s leskem a extravagancí. Pokud si vyberete vzorované šaty, doplňte je spíše s tlumenými doplňky, které podtrhnou základní barvu šatů. Naopak k jednobarevným šatům můžete sladit barevnější nebo honosnější doplňky. Ani zde to však nepřehánějte, příliš mnoho doplňků bude působit směšně a odvede pozornost od šatů. Méně může být často více.

Nezapomeňte také na funkční doplňky. Kabelka je nenahraditelným doplňkem k svatebnímu outfitu, měla by být malá, ale dostatečně prostorná, aby se do ní vešlo třeba zrcátko, kapesníčky a například rtěnka na úpravu make-upu po jídle. Výběr kabelky vždy přizpůsobte vašim preferencím a celkovému vzhledu šatů. Kombinujte styly, ale s rozumem, abyste to nepřehnali.

Důležité je abyste pamatovali také na pohodlí. Stylové šaty na svatbu by sice měly být elegantní a vhodné pro danou příležitost, ale zároveň se v nich musíte po celý den cítit dobře. Nezapomeňte, že v nich nebudete jen sedět a jíst, ale třeba také tančit. Udělejte vše pro to, abyste si tento den s vašimi blízkými pořádně užili.

Pastelové okouzlení: Trendy barvy pro svatební styling v roce 2024

Svatební styling v roce 2024 je ve znamení pastelových, jemných barev. Vsadit můžete na velmi příjemný, přirozený, broskvový odstín Peach Fuzz. Skvěle ladí s většinou střihů, ale ujistěte se, že se barva hodí i k tónu vaší pleti. Pokud dáváte přednost jiným odstínům, v módě budou stále klasické odstíny růžové nebo krémové.

Pro ty, kdo hledají výraznější kreace, máme dobrou zprávu. Dámské šaty v intenzivní červené barvě nebo s propracovanými vzory jsou tuto sezónu trendy! Je však důležité dbát na vyváženost doplňků, aby nezastínily šaty a nevytvořily příliš výrazný dojem.

Zajímavou volbou jsou také šaty ve stylu boho. Skvěle se hodí na oslavy ve volnějším stylu. Pokud se chystáte na svatbu například na pláži nebo v přírodě, určitě zvolte tento styl. Mají také další důležitou výhodu: jsou velmi pohodlné. Z tohoto důvodu je oceníte zejména v létě, kdy se můžete v přiléhavých šatech cítit nepohodlně.

Svatební šaty 2024: Inspirace a rady stylistů

Pokud máte postavu hrušky a nejste si jistá jaký střih zvolit, vsaďte na šaty, které se dole rozšiřují. Tím odvedete část pozornosti od nedostatků své postavy. Pokud chcete zdůraznit své nohy, zvolte model těsně nad kolena. Je to také skvělá volba, pokud si myslíte, že máte příliš výrazné boky.

I v roce 2024 budou stále v módě maxi šaty. Můžete si vybrat dlouhé, volně padnoucí šaty, nebo naopak šaty, které se těsně přizpůsobí vaší postavě. Vše záleží na vašich preferencích. Tato délka bude skvělá téměř pro každou postavu, s výjimkou velmi malých žen. Pak se vyplatí zvolit kratší střih a také vysoké podpatky, které vaši postavu opticky prodlouží.

Ať už si pro svatbu vyberete jakýkoli styl, je důležité, abyste se v něm cítili dobře. Komfort a pohodlí jsou klíčové a nelze je podcenit. Vybírejte šaty podle své postavy a charakteru svatební události, abyste vždy vypadali elegantně a stylově.

Přečtěte si další článek