Čtení na 3 min 10 Říj 2019

MUST HAVE BOTY LETOŠNÍHO PODZIMU A ZIMY

Autor: Nicole
Čtení na 3 minuty

Přichází čas, abychom se rozloučily s balerínami, mokasíny, s vysokými podpatky a přivítaly v našem botníku botičky pro chladné dny! Podívejte se na 4 horké vychytávky a vyberte si ty správné pro sebe.

Kovbojské boty

Divoký západ je opět tady! Po dlouhých letech se cowgirls dočkaly návratu na scénu. Tento podzim je na svých přehlídkách představily i módní domy Alberta Ferretti a Louis Vuitton. Objevují se v redesignované úpravě v západním stylu, kterému dominuje tlumená černá verze. Nic vám však nebrání, popustit uzdu fantazii a pořídit si i odvážnější model se zvířecím potiskem, s kontrastním prošíváním či výraznou barvou. Na podzim užijete kovbojky jak k dívčím šatům, tak i k úzkým džínům nebo skládané sukni. Přestože působí kovbojské kotníčky extravagantně, jsou tyto boty skutečně univerzální!

MANGO / CAPRICE / STEVE MADDEN / TAMARIS / ANSWEAR

Šněrovací boty nad kotníky

Nejžhavější hit této sezóny! Boty sahající nad kotník musí být nutně na podpatku. Ty nejžádanější mají navíc špičku, ačkoli móda diktuje spíše okraj zahnutý do čtverce. Z odstínů převládá černá a hnědá, ale návrháři se uchylují i k avantgardním barvám, jako jsou bílá, světle růžová nebo modrá. Šněrovací kozačky přinášejí určité kouzlo z viktoriánské doby, proto krásně vyniknou s éterickými šaty, oversize vestami nebo džínovými zvonáči. Díky šněrování a prodlouženému svršku sahajícímu nad kotníky, zužují nožky každé dámy.

LIU JO / GUESS JEANS / TAMARIS / GUESS JEANS / TOMMY HILFIGER

Pracovní boty

Někteří je nazývají lovecké, jiní jim přiřadili název – dělnické. V každém případě, jde o masivní šněrovací boty s tlustou podrážkou, které se nejčastěji vyrábějí z kůže, i když se designéři nebojí k nim přidat nekonvenční prvky, jako jsou řemínky se sponami, knoflíky nebo šperky …. Tento druh obuvi vyzvedne vojenskou eleganci, kterou představily značky Alexander McQueen nebo Miuccia Prada ve svých kolekcích. Nosit je můžete nejen s cargo vzorem, ale také k minišatům nebo ke koženým kalhotám.

GUESS JEANS / LOVE MOSCHINO / LOVE MOSCHINO / DR MARTENS / LIU JO

Zvířecí design

Minulou sezónu jsme se zamilovaly do hadích bot, tuto sezónu přidáváme ještě více divokých vzorů z říše zvířat. Skvrnky, tygří pruhy, hadí potisk či vzor aligátora – opravdu si už musíte vybrat. Zvířecí look však vypadá nejlépe na minimalistických vysokých podpatcích nebo botách, které představila společnost Chloe. Nejlépe je využijete s vyšisovaný denimem nebo i s krátkými šaty ve stylu 70. let.

TOMMY HILFIGER / STEVE MADDEN / VAGABOND / KAZAR STUDIO / KAZAR STUDIO

Přečtěte si další článek