Čtení na 3 min 17 Říj 2019

ŽHAVÉ TRENDY PRO ZIMU 2019/2020

Autor: Nicole
Čtení na 3 minuty

I když je podzim již v plném proudu, nebude od věci, když se nyní připravíte na zimu. Podívejte se s námi na nejdůležitější zimní trendy, které se objevily na módních molech. Přestože se zima představila v tmavších odstínech, bude především barevná a velmi rozmanitá!

Kožichy, bundy z ovčí kožešiny a čepice

Kožešiny – nepotřebujete je nevyhnutelně teď, ale v zimě rozhodně ano. Dlouhé i krátké modely ovládly přehlídky značek Celine, Chanel i Marc Jacobs. Designéři představili nejen různé délkové varianty, ale ukázali že módní kožešiny na zimu si můžete také provázat v pase, mít je na zip nebo zcela volné, a dokonce i vyztužené v ramenech. A pokud vám padne do oka kožíšek se zvířecími motivy, zkombinujete tak navíc dva trendy najednou! Kromě kožešin se poohlédněte po stylových a velmi elegantních čepicích nebo si pořiďte dlouhý ovčí kabát. Ten bude skvěle vypadat v kontrastu s květinovými šaty a koženými botami.

LIU JO / RED VALENTINO / GUESS JEANS / MANGO / ONLY

Módní doplňky: Klobouk

Hledáte alternativu k tradičnímu klobouku? Vsaďte opět na klobouk! Zima  bude charakteristická kloboukem „bucket hat“, samozřejmě v zatepleném vyhotovení, jakož i retro modely s širokým okrajem, které bylo možné vidět dokonce i na přehlídkách Chanel. Klobouk vám dodává důstojnost. Nosit jej můžete s kabáty, s károvanými bundami, s elegantními košilemi s mašlí nebo s romantickým fiží.

GUESS JEANS / MEDICINE / MANGO / TOMMY HILFIGER / ROXY

Ve stylu 80.let

Retro je stále horký trend! Tentokrát vás vezmeme na bláznivou cestu do 80. let, ale v půvabnější verzi. Tuto zimu se zamilujete do „puffy“ nebo tzv. nabíraných rukávů. Během dne si můžete vytáhnout kabáty a bundy s výraznou linií ramen, tak typických pro osmdesátá léta. Na zvýraznění postavy a zachování proporcí v souladu s touto dekádou, je třeba zdůraznit pas s širokým páskem, jak to předvedl Gucci.

MANGO / MEDICINE / GUESS JEANS / MANGO / LEVI´S

Zimní zahrada

V zimě mají květiny šanci na přežití pouze za předpokladu, pokud je položíte na své oblečení. Růže, chrpy, tulipány, vlčí máky a orchideje jsou viditelné nejen na jemných splývavých šatech, ale i na kabátech či bundách. A co je ještě velkým hitem? Rozmazané, impresionistické designy i expresivní vzory pop artu. Tak, co si vyberete?

ANSWEAR  / TRUSSARDI JEANS / VERO MODA / MANGOANSWEAR

Punkové šílenství

Tentokrát bude zima poznamenána i punkovou rebelií. Na scénu se proto vracejí vytahané svetry, flanel, kožené kalhoty, spony, tmavá krajka a seprané bundy. Punkové vibrace této zimy nebyly cítit pouze v kolekci Vivienne Westwood. Miuccia Prada například představila bagančata. A kožené kalhoty byly zase doménou módního domu Alexandra McQueena. Máte si opravdu, z čeho vybírat!

MEDICINE / TOMMY JEANS / PINKO / TOMMY JEANS / ANSWEAR

Přečtěte si další článek