Čtení na 2 min 19 Led 2024

Naked Dress – módní trend, který oslavuje ženskost

Autor: Katka
Čtení na 2 minuty

Existuje mnoho kontroverzních trendů. Naked Dress k nim jednoznačně patří, ač už se nad tímto stylem šatů dnes už tolik nepozastavíme a stal se součástí nejen slavnostních outfitů. Je určen pro sebevědomé ženy, které se nebojí zdůraznit svou postavu. Dá se však kombinovat nejen pro slavnostní příležitosti, ale ve správné kombinaci ho můžete využít i pro každodenní nošení. 

Jaká je definice Naked Dress?

Nahé šaty v podstatě vypadají jako druhá kůže. Jedná se o přiléhavý střih, který může být v několika délkách. Většina návrhů je v tělové barvě, i když ani to nemusí být pravidlem. Přiléhavý model zdůrazňuje siluetu a přitahuje pozornost. Nelze popřít, že nahé šaty jsou odvážným modelem, který bývá z průsvitných a strečových materiálů. Využívá se zde také krajka, krystaly a „síťovina“. Takovéto velkolepé kreace jsou obvykle k vidění na červeném koberci. Nahé večerní šaty již proslavily mnoho hvězd. Jako například Rihannu, Kim Kardashian nebo Zoë Kravitz, která na Met Gala oblékla šaty Saint Laurent ze síťoviny zdobené drahokamy.

Co si obléct k nahým šatům?

Naked Dress umožňují mnoho kombinací a stylizací. Pokud se nebojíte odvážného vzhledu, můžete si pod šaty obléknout pouze spodní prádlo. V opačném případě zvolte spíše body nebo krátký top s legínami. Velmi záleží na tom, jak moc je oblečení průsvitné a jak sebevědomě se cítíte. Nahé šaty jsou skvělým základem, ke kterému můžete přidávat různé kousky oblečení. Postačí i lodičky na podpatku a večerní kabelka. Jednoduché šaty můžete doplnit trochou třpytu v podobě stylových šperků.

Chcete-li z nahých šatů udělat každodenní oblečení oblékněte si přes ně oversized bundu nebo zvolte jakoukoliv delší bundu od kožených ramonek po džínové katany. Zajímavý kontrast vytvoříte, když k nahým šatům přidáte rozepnutou bílou košili nebo sportovní svetr.

Koktejlové šaty vypadají skvěle v kombinaci s boty na podpatku. Masivní mokasíny naopak dodají šmrnc a budou se hodit i pro méně formální příležitosti. Zajímavou volbou budou také zcela ploché baleríny. Velké události si žádají speciální doplňky, ale na denní bázi si můžeme dovolit více volnosti. Nahé šaty překvapí v kombinaci s teniskami nebo robustními botami. Na festivalu můžete zase doplnit kovbojskými botami nebo wellingtonkami.

Přečtěte si další článek