Čtení na 2 min 30 Led 2024

Nebojte se extravagance v oblékání

Autor: Katka
Čtení na 2 minuty

Móda je opravdu rozmanitá a skládá se z mnoha různých trendů. Každý návrhář své kolekci propůjčí svůj vlastní pohled. Někteří dávají přednost minimalismu, zatímco jiní nabízejí naprostý mix různých stylů a prvků. Extravagance v oblékání má své příznivce i odpůrce, ale vždy bude součástí módního světa.

Co znamená extravagance v oblékání?

Způsob, jakým se oblékáme, může vyjadřovat naše přesvědčení nebo hodnoty, které uznáváme. Vždy bychom jejím prostřednictvím měli zdůrazňovat naše individuální já. Móda nám dává naprostou svobodu při vytváření naší image. Díky různým inspiracím nebudeme nikdy vypadat všichni stejně.

Kolekce značky Marciano Guess

Slovo extravagance znamená podle slovníku „chování nebo vzhled odlišný od běžně přijímaného“. Extravagance v oblékání je však běžným jevem. Z hlediska stylingu jde o touhu odlišit se od ostatních lidí. Vytváříme si vlastní netradiční vzhled nebo jdeme ve stopách návrhářů. Takoví lidé se jistě vyznačují kreativitou, značným odstupem od sebe sama a fascinací módou.

Jak začlenit extravaganci do svého stylingu?

Pokud jde o oblečení skrývá se pod pojmem extravagance primárně originalita. V žádném případě nelze mluvit o standardním vzhledu, minimalismu a konzervativních barevných kombinacích. Jít vlastní cestou vyžaduje odvahu i smysl pro estetiku. Extravagance v oblékání je vidět především v různých subkulturách. Móda si také zakládá na originálních, neokoukaných kombinacích. Extravagantní styl je především o detailech. I když celkový vzhled působí přehnaně nebo silně kontrastně, každý detail je pečlivě promyšlen.

Prémiové značky a známí návrháři často sázejí na extravaganci, protože vědí, že ženy rády vynikají. Nebojí se vystoupit z davu a být středem pozornosti. Muži bývají v tomto ohledu mnohem konzervativnější, i když samozřejmě ne všichni.

Extravagance v oblékání nám umožňuje porušovat pravidla a hledat vlastní styl. Někteří lidé vyjadřují svou pestrou osobnost například nošení barevného oblečení nebo flitrů. Pokud máte rádi bohatě zdobené styly, nebojte se experimentovat. Prémiové značky někdy nabízejí unisexové modely nebo pánské verze typických dámských modelů. V tomto případě platí, že čím neobvyklejší kousky, tím lépe. Koneckonců extravagance v módě má mnoho různých tváří.

Přečtěte si další článek