Čtení na 4 min 09 Pro 2023

Oblékněte se do stylových 90. let s Answear.LAB

Autor: Katka
Čtení na 4 minuty

90. léta jsou nevyčerpatelným zdrojem inspirace pro návrháře již po několik sezón. V příštích měsících se připravte na explozi pro toto období typických barev a střihů, které oživí hlavní módní trendy. Nenechte si ujít motivy z 90. let v nové kolekci Focused and Fabulous od Answear.LAB! Zjistěte, jak elegantně vytvářet stylové kombinace a zazářit v aktuální módní sezóně.

Společenská nálada a popkultura hrály ve vývoji stylu 90. let významnou roli. Lidé byli unavení konzervativní módou a chtěli vystoupit z davu. Při vytváření každodenního looku se inspirovali hvězdami televizních seriálů, hudebníky, hollywoodskými hvězdami a supermodelkami.

Styl 90. let byl donedávna některými označován za příliš výstřední. Nyní opět inspiruje návrháře k vytváření originálních outfitů, které nosí módní návrháři pro každodenní nošení i zvláštní příležitosti. Oblečení ve stylu 90. let najdete také v nové kolekci Focused and Fabulous od Answear.LAB.

Móda plná růží

Kolekce Focused and Fabulous je především o ženských střizích, které vycházejí ze světových trendů. Hlavní roli v každodenních i večerních outfitech hrají šaty s květinovými potisky, zejména v barevné kombinaci červené a černé. Leitmotivem ozdobných detailů a potisků je květ růže. Některé vzory připomínají styl pařížské zahrady. Jiné se na oděvech objevují v lineární kresbě.

Ať už v jakékoli podobě, růže a další květinové motivy nebudou chybět v nadcházejících sezónách na molech světoznámých návrhářů. Jak můžete tento trend začlenit do svého každodenního šatníku? Vyberte si šaty s drapérií, přiléhavou siluetou obepínající postavu a s véčkovým výstřihem, které se hodí pro každou příležitost.

Stejně zajímavě působí i halenka s dlouhými rukávy a rovná sukně s rozparkem. Oba tyto kousky spolu fungují nejen v rámci jednoho outfitu, ale mohou se snadno stát základem pro další kombinace. Stačí sukni sladit se zajímavým topem a halenku kombinovat třeba s oblíbenými kalhotami.

Vyzkoušejte body ve stylu 90. let od Answear.LAB

Body je jedním z dalších symbolů devadesátých let, které v módním světě kraluje již několik sezón. Nosí je některé z největších světových hvězd, včetně Emily Ratajkowski a sester Kardashianových a Jennerových. Dámské body zdůrazňuje křivky postavy, zakrývá nedokonalosti a skvěle sedí, na rozdíl od běžných triček, která se při nošení mohou vyhrnovat.

Pokud hledáte oblečení, které se hodí k elegantnímu i každodennímu looku, body bude ideálním řešením. Model s flitrovými aplikacemi můžete kombinovat s černými flaušovými džíny, rozevlátou sukní nebo kalhotami k obleku a sakem. V každé z těchto variant budete vypadat fenomenálně. V šatníku každé ženy by nemělo chybět nápadné body. Přiléhavý střih, dlouhé rukávy, ozdobný výstřih a zdobení stříbrnou nití dodávají body jedinečný charakter. Stačí ho sladit s černou sukní nebo elegantními kalhotami a styling pro zvláštní příležitosti je připraven!

Svět trenčkotů od Answear.LAB

Kožené oděvy dobyly přehlídková mola již v sezóně podzim/zima minulého roku, ale tento trend se u nás udržel déle, zejména jako materiál pro trenčkoty. Podle návrhářů vypadají nejzajímavěji objemné modely v nepřehlédnutelných zemitých barvách.

Kožené trenčkoty v přírodních barvách se v nadcházejících sezonách stanou základem dámských šatníků. Nebudou v pozadí, ale stane se z nich jeden z nejdůležitějších prvků outfitu. Kožené trenčkoty by se měly nosit s rovně střiženým oblečením, aby co nejlépe vynikl střih kabátu. Kombinujte ho s ležérními džíny, černým rolákem nebo asymetrickými dlouhými šaty.

V hlavní roli je džínovina

Móda 90. let byla na hony vzdálená třpytivému šílenství, které panovalo v předchozím desetiletí. Tehdejšími trendy byly nejen kombinace pestrých barev, ale také neutrální barvy a minimalistický pouliční styl inspirovaný stylem Calvina Keina – bílé tričko, sportovní boty a kvalitní džíny. Právě kalhoty z tohoto materiálu kralovaly v městských ulicích.

Pokud si chcete vytvořit každodenní outfit inspirovaný 90. lety, modré džíny ve střihu bootcut s vysokým pasem a rozšířenými nohavicemi jsou nutností. Jako alternativu vyzkoušejte klasické kalhoty s rovnými nohavicemi. Díky univerzálnímu střihu se džíny hodí ke každé postavě. Ať už se rozhodnete pro jakýkoli střih, snadno s nimi vytvoříte ležérní vzhled. Kalhoty kombinujte s oblíbenou halenkou, svetrem nebo pohodlnou mikinou.

Přečtěte si další článek