Čtení na 3 min 22 Srp 2022

Oversize oblečení zajišťuje maximální pohodlí a styl

Autor: Markéta
Čtení na 3 minuty

Oversize styl je v módě již pár let, během kterých si získal přízeň mnoha žen po celém světě. Při oversize oblečení je však důležité dodržovat určité zásady, abyste nevypadali jako v pytli na brambory. Neztrácejte svou ženskost a noste oversize blečení správně. Vyzkoušejte tyto způsoby a ciťte se ve svém oversize outfitu pohodlně a sexy.

Oversize oblečení

Oversize oblečení je charakteristické svým maxi vzhledem. Ne nadarmo se říká, že se jedná o módu XXL. Díky svým rozměrům poskytuje oversize oblečení maximální pohodlí. Přestože jde o oblečení, které nedefinuje tvar ženské postavy, i v oversize lze podpořit krásu a ženskost.

Faktory, které ovlivňují oversize styl

Oversize styl nemá přesně definovaný tvar oblečení. Existují však faktory, které jej mohou do velké míry ovlivnit. Mezi ty nejčastější, které ovlivňují oversize styl patří typ postavy, výběr správné velikosti oversize oblečení, použití správných doplňků a zejména typ obuvi.

Typ postavy a oversize oblečení

Je důležité si uvědomit, že oversize oblečení nemusí být pro každého. Velice podstatný je tvar postavy. Sice oversize styl dokáže kvůli svému tvaru a velikosti skrýt pár kilo navíc, ovšem při nesprávné kombinaci může také kila navíc přidat. Při nošení oversize oblečení tak platí určité zásady, a to:

– štíhlým ženám může nesprávné oversize oblečení přidat pár kilo navíc;

– ženy s postavou ve tvaru hrušky by měly zvolit prodloužené typy oversize oblečení;

– ženy s postavou ve tvaru jablka mohou oversize kousky skrýt větší bříško.

Velikost oversize oblečení

Oversize oblečení není v módě žádnou novinkou. První oversize oblečení se objevilo již ve 20. letech 20. století. Podstatou nošení tohoto oblečení bylo zejména odvrátit pozornost ženského těla v pánském kolektivu. Výhodou oversize oblečení je praktičnost, pohodlnost a svoboda. Chcete-li vytvořit oversize outfit klasickým oblečením, je třeba zvolit velikost 2x větší, než je ta vaše. Pozor však při oversize střihech oblečení. Takové kousky doporučujeme nakupovat ve vaší tradiční velikosti.

Minimalismus oversize stylu

Praktičnost oversize stylu se projevuje zejména ve vytváření outfitů pro každou příležitost. Oversize styl si oblíbí tak i ženy, které se necítí komfortně v barevném oblečení, jelikož žensky a stylově můžete vypadat také v oversize oblečení v neutrálních odstínech.

Oversize styl v barvách

Ženskost lze podpořit také kombinací barevného oversize oblečení. Kombinovat můžete různé odstíny růžové, červené, ale také žluté, modré a zelené barvy. Fantazii se v případě oversize stylu meze nekladou.

Oversize oblečení a způsoby nošení

Pokud tedy nevíte, jaké oblečení spolu kombinovat, pomůže vám tento návod:

– úzké šortky zkombinujte s oversize košilí a botami na podpatku;

– široké oversize kalhoty kombinujte s úzkým topem a výraznými šperky;

– maxi sukni kombinujte s úzkým crop topem a botami na podpatku;

– pod oversize šaty si můžete dát zajímavé punčošky a vysoké holínky nad kolena;

– oversize mikinu zkombinujte s úzkými džínami nebo leginami;

– přední část oversize trička nebo svetru si můžete zastrčit do kalhot;

– ženský oversize outfit vytvoříte i použitím pásku kolem pasu;

– nezapomeňte na vrstvení oblečení, šperky a doplňky.

Díky správné kombinaci oblečení, doplňků a obuvi, může každá žena zazářit. Nebojte se experimentovat a zkoušet různé střihy a barvy oversize kousků.

Přečtěte si další článek