Čtení na < 1 min 04 Úno 2019

Proč zkusit skialpy? Michal Hrabec / Running2.cz

Autor: Nicole
Čtení na < 1 minuty

Skialpy jsou zároveň nejmodernějším, ale také nejstarším lyžařským sportem. Kdysi sloužily pro přesun na velké vzdálenosti, dnes je to oblíbený kondiční sport a skvělá zimní příprava i pro jiné sportovce.

A proč jsou tak oblíbené? Spojují to nejlepší z běžek a sjezdovek. Nemusíte mazat, když jedete do kopce, nasadíte speciální „tulení pásy“ a pohodlně vyšlápnete nahoru. Naopak z kopce si pásy sundáte, boty a vázání přepnete na sjezd a užíváte si parádní freeride v prašanu. Nejste tak závislí na vlecích a sjezdovkách. Prostě nasadíte boty, lyže a jde se.

Samozřejmě musíte dodržovat všechna pravidla pro pohyb na horách, v národních parcích přírodních rezervacích a podobně. Pokud budete začínat, většinou v okolí sjezdovek, snažte se brát ohled na lyžaře a dodržujte pokyny lyžařského areálu.

A co na sebe? Počítejte s tím, že se na skialpech pěkně zapotíte, oblečení by tak mělo být podobné, jako na běh nebo běžky. Jen nezapomínejte na batoh, do kterého si dáte tulení pásy a na nepromokavou a neprofoukavou, avšak prodyšnou bundu, kterou si oblečete na sjezd.

COLUMBIA / COLUMBIA / UNDER ARMOUR / UNDER ARMOUR 

ROXY / COLUMBIA / SALEWA / UNDER ARMOUR

Přečtěte si další článek