Čtení na 2 min 07 Úno 2024

Sofistikovaný minimalismus v podání Remain

Autor: Katka
Čtení na 2 minuty

Jak vypadá šatník moderní ženy? Značka Remain ukázala svou vizi na kodaňském týdnu módy a představila své nejnovější modely v minimalisticém prostoru galerie Den Frie. „Remain touto kolekcí dokazuje, že patří ke špičce dánských značek,“ doplňuje Łukasz Witek, vedoucí stylista Answear.

Značku Remain založila v roce 2018 Denise Christensen v Kodani. Remaine reinterpretuje obsah šatníku moderní ženy a kombinuje nadčasovou klasiku s moderními a minimalistickými kousky. Ve svém stylingu věnuje pozornost detailům, přičemž jejich poznávacím znamením je vysoce kvalitní kůže. Na co se můžete těšit v kolekci pro podzim/zimu 2024?

Remain na kodaňském týdnu módy

Nová kolekce značky Remain vznikla pod vedením nově jmenovaného kreativního ředitele Martina Asbjørna. Modely pro sezónu podzim/zima 2024 jsou inspirovány ženským power dressingem, který odkazuje na DNA značky. Na kodaňské přehlídce se objevily také strukturované siluety, zajímavé kontrasty textur a sofistikovaná jednoduchost.

 

 

Zdroj: James Cochrane/Copenhagen Fashion Week

„Chtěl jsem zkombinovat prvky klasického a nadčasového oblečení, ale viděné optikou současné silné ženy,“ vysvětlil po přehlídce Asbjørn a zdůraznil, že k tvorbě kolekce přistupoval intuitivně.

„Dívám se na ženy, které vidím kolem sebe – ve svém osobním životě i v celé společnosti. Tato kolekce je pro mě o atmosféře a emocích, které jsem vždy chtěl předat,“ dodává.  

Propracovaná kolekce do posledního detailu

Přehlídka značky Remain se konala v galerii Den Frie, která poskytla dokonalé kulisy pro její minimalistický charakter. Prezentované styly na molu se staly ústřední částí módní přehlídky. Úvodní kreace byly syrové, seriózní a dokonale ušité na míru. Následovaly modely, které plynule přešly k plisé a moderním formám.

 

 

Zdroj: James Cochrane/Copenhagen Fashion Week

„ První kolekce Remain pod vedením nového uměleckého ředitele Martina Asbjoerna předvedla to nejlepší z DNA značky a posunula ji na další úroveň. Neutrální barvy doplněné tlumenými pastelovými tóny si skvěle pohrávaly s minimalistickými formami. Remain touto kolekcí dokazuje, že patří mezi špičku dánských značek, tak popisuje své dojmy z přehlídky Łukasz Witek,“ hlavní stylista Answear.

Kolekce se nesla v tmavých odstínech vínové, zelené, hnědé a černé. Nechyběly ani svěží, lila odstíny. Při pohledu na modely značky Remain je vidět, že na sebe navazují a jsou propracované v každém detailu.

Přečtěte si další článek