Čtení na 2 min 10 Úno 2024

Won Hundred na kodaňském týdnu módy

Autor: Katka
Čtení na 2 minuty

Všestranné a nadčasové kolekce, oversize siluety, skandinávský minimalismus, důraz na detail v každém designu. Tak lze popsat novou kolekci značky Won Hundred.

Won Hundred je kodaňská módní značka, kterou v roce 2004 založil Nikolaj Nielsen. Tato skandinávská značka se vyznačuje vysoce kvalitním řemeslným zpracováním, udržitelnou výrobou a získáváním látek způsobem odpovědným k životnímu prostředí. Vizí zakladatele značky je vytvářet udržitelné unisexové oblečení s důrazem na osobitý design a respekt k přírodě.

„Veškerá výroba denimu probíhá u prověřených partnerů v Itálii, používá se pouze organická bavlna a pere se v jedněch z nejlepších prádelen v oboru,“ uvádí na oficiálních stránkách značky.

Kolekce Won Hundred denim

Srdcem a duší značky je denim. Tento materiál definuje DNA značky od jejího vzniku. Právě denim se stal ústředním bodem letošní výroční kolekce Surrender, představené na kodaňském týdnu módy.

 

Foto: Copenhagen Fashion Week

Pro zakladatele značky Nikolaje Nielsena je nová kolekce cestou plnou nostalgie do let minulých a ukázkou znalostí a zkušeností, které se značce Won Hundred podařilo za mnoho let v módním průmyslu nashromáždit.

„Věnovali jsme čas tomu, abychom pochopili, co Won Hundred představuje. Nyní jsme připraveni uvolnit jeho plný potenciál a využít jej v kolekci podzim-zima 2024, přičemž inspiraci čerpáme z posledních dvou desetiletí tvorby,“ vysvětluje Nikolaj Nielsen.

Nový pohled na současnou módu

„Ponořili jsme se do našich módních archivů, abychom znovu vytvořili ikonické džínové modely, které byly klíčové v raných fázích vývoje značky,“ dodává Nielsen, když mluví o kolekci Surrender.

Volba denimu jako vůdčího materiálu kolekce není náhodná. Značka se od počátku hlásí k minimalistickému denimovému stylu. Ostatně denim je tradičně unisexová tkanina, což dokonale zapadá do konceptu značky.

 

Foto: Copenhagen Fashion Week

Surrender je kolekce, která zapadá do měnícího se prostředí kodaňského týdne módy. Dosud se věnovala hlavně dámské módě, nyní začíná stále častěji představovat pánské a genderově fluidní styly, čímž odmítá tradiční binární rozdělení. Přehlídka nové kolekce představuje vzrušující návrat ke kořenům minimalistické skandinávské módy a svěží, zajímavý pohled na současnou módu. Objevte značku Won Hundred na Answear.cz

Přečtěte si další článek