Čtení na 4 min 07 Úno 2020

SPORTOVNÍ MÓDA, KTERÁ SLUŠÍ A FUNGUJE

Autor: Nicole
Čtení na 4 minuty

Nezáleží na tom, jestli už pro vás sportovní sezóna začala, nebo se na ni teprve připravujete – je nejvyšší čas doladit si svůj cvičební outfit. Podívejte se, jaké budou vychytávky sportovního oblečení, obuvi i doplňků tento rok!

Trend, který bude v této sezoně dominovat

Athleisure – v doslovném překladu kombinace slova „atletický“ a „volnočasový“. Vystihuje sport a pohodlný styl zároveň. Tento trend se zrodil na začátku 21. století a každým rokem si získává stále více fanoušků. Snad i proto, že jde o každodenní nošení sportovního oblečení. Pokud jste velkým fanouškem fitness nebo posilovny, nemusíte se omezovat na nošení svých oblíbených legín nebo mikin pouze během cvičení. Nakombinujete do svých každodenních stylingů právě sportovní prvky a nevzdávejte se pohodlí ani funkčnosti. Je jen na vás, jestli to budou pouze pohodlné tenisky, sportovní bunda nebo příjemná tepláková souprava. A co můžete udělat, abyste se stali součástí i jiných sportovních trendů? Stačí, když se začtete níže!

GUESS JEANS / ADIDAS ORIGINALS / ADIDAS PERFORMANCE / REEBOK / KARL LAGERFELD

CALVIN KLEIN / CALVIN KLEIN / NIKE / FILA / NIKE

Nejmódnější barvy a vzory

Pokud vám na vašem sportovním oblečení záleží, určitě věnujte pozornost barvám i vzorům. Koneckonců je příjemnější unavit své tělo v designovém topu než v běžném bílém tričku. V této sezóně by vašemu sportovnímu oděvu neměl chybět odstín modré – Classic Blue je barvou roku 2020. Je výrazná (proto ji mohou nosit obě pohlaví), dobře se hodí k jiným barvám a symbolizuje profesionalitu. Odstín je skvělý pro trička i krátké kalhoty, jakož i pro doplňky, např. batohy. Pokud upřednostňujete jemné barevné tóny, vyberte si pastelové. Pudrová růžová, citrónová, mátová a krémová vypadají skvěle na všem, od tenisek po čelenku. Na rozdíl od tlumených a klasických odstínů mohou být návrhy opravdu šílené! Na molech opět vládnou puntíky, nemohou tedy chybět ani ve sportovní módě. Mikiny, bundy a topy s barevnými puntíky budou pro vás povzbuzením k radostné aktivitě – už jen pohledem na tyto fashion kousky se vám patrně zvýší hladina endorfinů. Kromě tečkovaných vzorů, můžete vsadit i na nepravidelné abstraktní potisky. Minimalismus zase miluje kontrasty a geometrický color blocking.

FILA / PUMA / ADIDAS ORIGINALS / PUMA / NIKE

ADIDAS ORIGINALS / TOMMY SPORT / JORDAN / NIKE / ADIDAS ORIGINALS 

Nejlepší sportovní boty

Nesmíme zapomenout ani na základ sportovního oblečení, kterým jsou tenisky. I ony prošly drobnými změnami. Inspirace z 90. let stále vládnou, ale v mnohem klidnější, utlumenější a pastelovější podobě. Zvláště stojí za to věnovat pozornost klasickým modelům Nike Air Max nebo některým od New Balance. Už jsme zmiňovali trend color blocking, který se bude objevovat i na sportovní obuvi. Kontrastní barvy osloví dívky i chlapce, kteří oceňují expresivnost a určitou nevyváženost. Tento rok slavíme i další retro návrat …. Bílé tenisky jsou opět zpátky, takže stojí za to pořídit si pár ikonických modelů s masivní podrážkou.

TWINSET / NIKE / TOMMY JEANS / NEW BALANCE / ADIDAS ORIGINALS

NIKE / FILA / NEW BALANCE / DIESEL / ADIDAS ORIGINALS

Přečtěte si další článek