Čtení na 3 min 05 Říj 2021

Vaše podzimní outdoorové must-have kousky

Autor: Markéta
Čtení na 3 minuty

Než vyrazíte na výlet, měli byste dát dohromady tým… outdoorového oblečení, doplňků a vychytávek, které se vám budou hodit v přírodě. Podívejte se, jaké položky stojí za to si vzít na výlet plný dobrodružství, překvapení a výzev.

Povinné oblečení na podzimní výlet

Bez ohledu na to, kam vás letos na podzim nohy zavedou, určité prvky vašeho venkovního stylingu zůstávají stejné. Počítá se vaše pohodlí a bezpečnost a ve stále chladnějších a počasí měnících se dnech, také teplo. K základní sadě sestávající ze spodního dílu (legíny, tepláky, cargo kalhoty) a svršku (košile nebo mikina s dlouhým rukávem) musíte přidat bundu a pokrývku hlavy. Zde se bude hodit jak větrovka, tak pláštěnka vyztužená vhodnou membránou. Čím více kapes, tím lépe! Při plánování outfitu do terénu nezapomeňte zkontrolovat, jakými funkcemi bylo vaše oblečení vybaveno. Materiály regulující teplotu, propustné pro vzduch a zároveň chránící před vlhkostí, větrem, UV zářením (na které je třeba dávat pozor i na podzim) budou skvělou volbou.

Boty na malé i velké výlety

Pohodlné boty jsou další nutností pro každého dobrodruha. Toto je tak důležitý prvek, že si zaslouží samostatný odstavec. Skalnaté stezky, rozbahněné cesty, cesty pokryté podzimním listím před vámi… Udělejte vše pro to, abyste po nich mohli chodit sebevědomě! Boty s protiskluzovou podrážkou, adekvátním odpružením a voděodolnou membránou budou tím pravým! Do těžšího terénu si vezměte boty sahající nad kotník, které noze zajistí stabilitu a ochrání ji před zraněním.

Tašky, batohy, ledvinky – zabalte si stylově!

Termoska s horkým čajem (nebo kávou – záleží na tom, co máte rádi), baterka, powerbanka, pláštěnka nebo pár ponožek navíc, si do něčeho musíte zabalit. Je to samozřejmě batoh, který je vaším nejvěrnějším společníkem všech druhů výletů. Vyberte si barvu a tvar podle svého vkusu. Toto příslušenství může být ve zcela neutrálních barvách, aby ladilo s jakýmkoli stylem, nebo naopak – zářící, neonová barva a reflexní prvky zajistí, že nezůstanete bez povšimnutí. Vaše pohodlí se počítá, takže než vyrazíte na túru, upravte délku postroje a zkontrolujte, zda jej dobře nosíte. Je také dobré mít na rameni ledvinku nebo připevněnou kolem pasu. Bude užitečná pro malé věci, jako je telefon.

Hotovo, můžete jít! A pokud se necítíte sebevědomě, mrkněte, zda jste na něco nezapomněli!

Přečtěte si další článek