Čtení na 3 min 13 Dub 2024

Víc než sestry: Michelle a Táňa snad nemohou být odlišnější, přesto v sobě našly životní přítelkyně

Autor: Katka
Čtení na 3 minuty

Terapeutka žijící na venkově a městská digitální vypravěčka. Mají odlišné životy, rozdílné povahy, ale jejich hluboké přátelství, které stojí na laskavosti, empatii a otevřenosti, trvá už sedm let. Michelle Losekoot a Táňa Brodská oblékly kolekci Sisterhood Treasure od Answear.LAB a prozradily pro magazín Heroine, co pro ně znamená sisterhood.

Michelle Losekoot je digitální vypravěčka na volné noze, která pomáhala s komunikací mnoha značkám. „Je to opravdu hluboké ženské přátelství. Táňa není jen moje kamarádka, ale má nejbližší přítelkyně,“ vysvětluje. „Necháváme jedna druhou nahlédnout do stinných míst, neskrýváme před sebou nedokonalosti, zranitelná místa. Ta míra sdílení je opravdu vysoká. Jdeme do hloubky, věnujeme si maximální pozornost. Myslím, že to hraničí až s nějakým terapeutickým vztahem.“

„S Michelle umíme svůj vztah hezky opečovávat. Možná to bude znít divně, ale obě jsme v komunikaci školené, tudíž umíme řešit třeba i konfliktní situace,“ doplňuje Táňa Brodská, které vede konstelační a seberozvojové semináře. „Můžeme svobodně mluvit o tématech, která jsou pro nás hodně citlivá a ve kterých se názorově lišíme. Je velká vzácnost najít někoho, před kým můžete být zcela otevření. Vlastně není nic, co bych o Michelle chtěla říct jen v případě, že by u toho nebyla.“

Odlišné, ale spřízněné: Příběh o ženské síle a vzájemné inspiraci

Moc dobře si uvědomují, jak jsou odlišné. Rozdílné životní styly a přístupy ale nejsou něco, co by je rozdělovalo, naopak zjistily, že si toho mohou navzájem mnoho předat. „Tím, jak je Michelle odlišná, jak vidí svět jinak než já, mě hodně inspiruje. Díky ní se chci stávat lepším člověkem. My máme opravdu na spoustu věcí odlišné názory, ale zároveň sdílíme stejné hodnoty, na kterých obě stavíme. Ale nemyslím si, že by do našeho vztahu zrovna věk nějak zásadně vstupoval,“ uvažuje Táňa.

„Nejde jen o věk, ale i o  prostředí, ve kterém se pohybujeme. Když to přeženu, já jsem digitální holka z městské džungle a Táňa chce mít bloček a papírový kalendář a sušit bylinky. Ale z mé strany cítím velký respekt vůči všem znalostem a zkušenostem, které Táňa má. Nevadí mi, že ten prostor, kde jsme úplně zajedno, je vlastně celkem malý,“ říká Michelle.

Společně sepsaly knihu Ztracenné, ve které v krátkých příbězích oslovují ženy, které dodávají ostatním sílu žít podle svého, ale samy se někdy cítí osamocené. Táňa s Michelle mají jedna druhou a na ženské přátelství nedají dopustit.

Článek vznikl ve spolupráci s magazínem HEROINE

Přečtěte si další článek