Čtení na 2 min 11 Říj 2021

Ženy plné lifespiration: Izabela Sopalska-Rybak

Autor: Markéta
Čtení na 2 minuty

Pociťte sílu životního stylu pramenící z odvážných, aktivních a výjimečných žen. Před vámi je první hrdinka našeho spotu „Lifespiration starts here!“, pro kterou nic není nemožné!

Počínaje kampaní „Lifespiration starts here!“ oznamujeme: chceme být blíže ženám! Náš nejnovější spot ukazuje hrdinky z masa a kostí – skutečné individualisty, které vás inspirují, nakazí vášní, zapůsobí silou a odvahou žít podle vlastních představ. Jednou z nich je Izabela Sopalska-Rybak: trenérka, sociální aktivistka, prezidentka Nadace zdravotně postižených Varšava a hráčka rugbyového týmu Varšavský invalidní vozík Four Kings.

Kdo je hrdinka spotu Answear: Izabela Sopalska – Rybak?

Izabela žije ve Varšavě od svého narození. V 19 letech jí byla diagnostikována roztroušená skleróza, která ji o 4 roky později připoutala na invalidní vozík. Nemoc jí nezabránila vystudovat fotografickou školu nebo se věnovat jiným aktivitám, jako je trénink ragby (Izabela je jedinou ženou v národním týmu). Dnes svými činy motivuje ke splnění snů navzdory všemu a mění vnímání lidí s postižením společností – vzdělává, bojuje s bariérami (architektonickými, sociálními, komunikačními) a boří tabu týkající se lidí s postižením.
Zeptali jsme se Izy, co ráda dělá, co ji inspiruje, nutí ji jednat, jaký je její způsob, jak si plnit sny a žít podle vlastních představ …

Co vás inspiruje jít si za svými sny?

Ochota je uskutečnit! Nic není nemožné a když opravdu chcete, víte, jak toho dosáhnout, a implementujete plán, který vás přiblíží ke splnění vašeho snu, podaří se vám ho dosáhnout. Také ráda mluvím nahlas o svých snech, protože díky tomu je větší šance, že se mi podaří najít člověka, který mi pomůže tento sen splnit.

Kdo je vaší inspirací?

Kolem mě je několik lidí, kteří mě inspirují v různých oblastech. Myslím, že každý z nás má něco, co může inspirovat ostatní lidi, aby jednali, takže stojí za to sdílet své zkušenosti, znalosti a způsoby, které vám pomohou dosáhnout cílů.

Jak byste mohla povzbudit ostatní dívky, aby si splnily svoje sny – jak byste jim dodala odvahu?

Jsou věci, které v životě pomáhají, usnadňují dosažení vašich snů a cílů. Spolupráce, žádání o pomoc, kreativní myšlení. Také si myslím, že funguje být tvrdohlavý! Samozřejmě rozumně. ;-) Pokud si opravdu chci splnit sen, snažím se ho skutečně splnit. Pokud někdo říká, že je to nemožné, hledám různé způsoby. Pokud z nějakého důvodu nemohu realizovat žádný z plánů sám, žádám o pomoc! Lidé velmi rádi pomáhají, stačí je o to požádat. A spoluprací s ostatními lidmi můžete dosáhnout více.

Co rozumíte slovy – „Ženská síla“?

Vytrvalost, sledování cíle, být sám sebou.

Přečtěte si další článek