Čtení na 2 min 21 Říj 2021

Ženy plné lifespiration: Sasha Sidorenko

Autor: Markéta
Čtení na 2 minuty

Seznamte se se ženami, které mají odvahu žít podle vlastních představ a bojovat za své sny – někdy dokonce doslova! Inspiruje vás hrdinka naší kampaně, profesionální boxerka a mistryně Evropy Sasha Sidorenko?

V naší nové kampani Lifespiration starts here představujeme jedinečné osobnosti, ženy, které využívají svůj potenciál, odvážně se rozhodují a žijí podle vlastních pravidel. Jsou tím, čím chtějí být, a žijí tak, jak chtějí žít… Mezi nimi je Sasha Sidorenko, kterou jsme v našem spotu zachytili během příprav na mistrovství Evropy v boxu.

Co Sashu inspiruje?

Kdo je Sasha Sidorenko?

Aleksandra „Sasha“ Sidorenko je polská a ukrajinská profesionální boxerka, ukrajinská šampionka v boxu a evropská profesionální šampionka. Svou sportovní kariéru zahájila ve 12 letech. Dlouho hledala vhodný sport, přemýšlela o volejbalu, ale fascinovaly ji filmy s Brucem Leem a vybrala si karate. Ve 14 letech se začala zajímat o kick box, ve kterém vyhrála mistrovství světa. 7krát byla mistryní Ukrajiny v boxu. Objevila se pětkrát na mistrovství Evropy a čtyřikrát na mistrovství světa. Reprezentovala Ukrajinu a Kazachstán. V roce 2014 se přestěhovala do Polska a přijala polské občanství – od té doby zápasí v bílé a červené barvě. Pás mistra Evropy získala v roce 2017. V profesionálním ringu je neporazitelná.

Vy můžete taky bojovat!

Neexistuje jediná správná definice ženskosti a Sashi příklad ukazuje, že bychom měli opustit zastaralý stereotyp ženy – křehké bytosti, která se dokáže vypořádat pouze s určitými věcmi a vyhnout se tomu, co je běžně považováno za „mužské“. Nebojte se sáhnout po věcech, o kterých jste dlouho snili, myslet na nové a sebevědomě vykročit – stejně jako to udělala Sasha. Životopis mistra Evropy je plný událostí, které by mohly být základem pro scénář dobrého filmu. Sasha Sidorenko, fascinovaná bojovými uměními, od dětství tvrdě trénovala, aby se jednoho dne postavila na pódium, a její nejbližší příbuzní ji podporovali při plnění jejích snů. Po úspěších v domovské zemi nastal čas změn, těžkých rozhodnutí a začínat v Polsku prakticky od nuly – bojovat s bolestivou realitou, včetně boje s depresí a osamělostí. Nicméně navzdory všemu – dnes rozvíjí svou kariéru, naplňuje se v rodinném životě a stále chce bojovat o konkrétní tituly. Sport je její vášeň a práce zároveň – motivuje ji, umožňuje jí věřit ve vlastní schopnosti, rozvíjí sebevědomí, ale také ji učí, že po každém pádu musíte vstát a pokračovat.

Přečtěte si další článek