Čtení na 4 min 03 Úno 2022

Zima na horách! Nejkrásnější místa v Evropě

Autor: Markéta
Čtení na 4 minuty

Vítejte v zemi zimních zázraků! Podívejte se na nejkrásnější horská zákoutí – ideální na dlouhé túry, obdivování malebné krajiny, ale i pro super lyžovačku.

Zima může být krásná a inspirující! Vydejte se s námi na výlet na nejkouzelnější místa na Slovensku a v Evropě. Vybraná místa zachytili účastníci soutěže #Winterspiration, která trvá do 15. února 2022.

Krkonoše – pohádková krajina

Nadšenci horské turistiky tvrdí, že na tomto místě se nikdy nemůžete nudit. Navíc v zimě jsou prý nejkrásnější, takže se do těchto končin vyplatí vyrazit, pokud toužíte po zasněžených výhledech, stromech pokrytých chmýřím a půvabných domečcích ukrytých někde mezi vrcholy. Tato nízká pohoří, která jsou součástí Sudet, ukazují svou nejkrásnější tvář v zimě a jsou laskavé i k turistům. Pro milovníky pěší turistiky bude velkým lákadlem zimní výstup na horu Sněžka nebo delší túra po hřebenové cestě. Krkonoše ocení i příznivci různých druhů zimních sportů, nejen lyžování a snowboardingu, ale také skialpinismu a běžeckého lyžování.

Tatry – z lásky k horám

Nejoblíbenější slovenské hory nabudou neskutečné kouzlo během zimního období. Nachází se zde nespočet míst k pobytu a zajímavých tras, což jen vybízí k objevování nových zákoutí. Nejoblíbenějšími (a relativně snadno dostupnými) místy jsou tatranské osady. Pro ty, kteří touží po kouzelné krajině, je povinnou zastávkou Popradské Pleso či Štrbské Pleso s úchvatným panoramatem Tater. Neskutečný pohled se vám naskytne i po výstupu na Lomnický štít, na který se můžete pohodlně vyvézt i lanovkou z Tatranské Lomnice.

Své kouzlo má i polská část Tater, za zmínku stojí určitě Dolina Kościeliska, či Rusinowa Polana s nezapomenutelným panoramatem Tater. Podobné dojmy vám poskytnou i Dolina Gąsienicowa a Wielki Kopienec, který jen díky své výšce (1328 m n. m.) působí nenápadně.

Tyrolsko – ve vysokohorské zemi

Nelze opomenout hlavní zimní město Evropy – rakouské Tyrolsko, kde se regionální folklór setkává s malebnými hřebeny nejvyšších hor kontinentu. V Tyrolsku se nachází nespočet zimních atrakcí – Mekka lyžařů láká i příznivce horské turistiky a dalších aktivit jako je sáňkování a bruslení.

Přečtěte si další článek