Čtení na 2 min 08 Dub 2019

5 DŮVODŮ PROČ SI DÁVAT RŮZNÉ SPORTOVNÍ VÝZVY – Dominika / dombydom.cz

Autor: Nicole
Čtení na 2 minuty

Kdo nic nedělá nic nezkazí – to možná platilo kdysi dávno. Dnes už vám to nikdo neuzná ani jako vtipnou výmluvu. Dnes se lidi v online i offline životě předhánějí, co dokážou, jakou jógovou polohu se naučili, jak rychle zaběhnou půlmaraton, kolik kilo zvednou na mrtvým tahu nebo kdo koho porazí v tenise. Sport prostě frčí a je to jeden z nejlepších trendů, co vůbec může být. A protože já plně stojím za tím, že ve zdravém těle, zdravý duch, sepsala jsem pro vás 5 bodů, proč byste si nějakou sportovní výzvu měli dát i vy a svoje aktivity tím posunou na další level.

Protože je to nejlehčí cesta, jak začít něco dělat. Začít zvolna zlehka a bez konkrétního cíle vede často k tomu, že z vás rychle opadne prvotní nadšení a už nebudete mít důvod v aktivitě pokračovat. Když si ale rovnou dáte nějakou výzvu, máte rovnou cíl, ke kterému se postupně můžete dopracovávat.

Protože každý krok ke splnění výzvy přináší radost. Jít běhat jen tak, protože vás to baví a chcete být fit, je super. Ale jít běhat proto, že ten závod chcete dát letos s lepším časem, má mnohem větší náboj.

Protože neobvyklou výzvou můžete objevit svoji novou oblíbenou aktivitu. Vsaďte se s kamarády a vypadněte tak ze svého sportovního stereotypu. Místo fitka zajděte občas na squash nebo si běžte zaboxovat. Ve finále to posílí nejen vaši kondičku, ale i přátelské pouto.

Protože chcete posouvat své limity. Výzvou vlastně vůbec nemusí být něco úplně nového. Když se už dlouho nemůžete dokopat ke zlepšení času nebo k vyššímu výkonu ve fitku, dejte si to jako výzvu. Ale pevně danou výzvu včetně finálního data. A nejlépe v tom buďte aspoň ve dvou, ať se vzájemně hecujete.

Protože ten dobrej pocit ze splnění je k nezaplacení. Dejte si výzvu, jejíž splnění vám přijde téměř nemožný. Třeba vy, co jste si stále nenašli cestu k běhání a každej výběh je pro vás peklo. Představte si, jak se postupně zlepšujete a za pár měsíců stojíte na startu půlmaratonu. A ten pocit v cíli – to vyčerpání a ta pýcha na to, že jste se překonali a dokázali to.

 

Jděte do toho. Jako já s mými neustálými pokusy o stojku, boxování a lepší čas na půlmaratonu. A vyberte si k tomu rovnou i něco hezkého na sebe.

UNDER ARMOUR / NIKE / NIKE / PUMA / PUMA

REEBOK / COLUMBIA / ADIDAS PERFORMANCE / ADIDAS PERFORMANCE / ADIDAS PERFORMANCE

 

Přečtěte si další článek