Čtení na 2 min 09 Říj 2017

5 tipů, jak být na podzim ve formě – Soňa Kotulková, bloggerka www.running2.cz

Autor: Nicole
Čtení na 2 minuty

Ospalé podzimní počasí svádí k nicnedělání. Odpočívat je sice fajn, ale zahálet nelze do nekonečna. Tady je pár tipů, co pro svoji energii i postavu dělám já. Funguje to.

Ráno citrón

Ráno je dlouho tma, proto se mi špatně vstává. Potřebuji ale fungovat a být v práci plná energie. Každé ráno proto nalačno vypiju sklenici teplé vody s čerstvě vymačkanou šťávou z půlky citrónu. Dělají to tak i jogíni – nastartuje mi to zažívání, dodá energii a je to skvělé i pro krásnou pleť.

Dělám „svíčku“

Zvykla jsem si, že každé ráno pár minut cvičím. Deset, patnáct minut. Ze začátku se mi nechtělo, ale postupně jsem si z toho vytvořila návyk, a tak to teď beru stejně, jako čistění zubů. Když opravdu nemám vůbec čas, udělám si aspoň „svíčku“ – cvik, kdy se položím na záda, nadzdvihnu nohu do výšky a rukama si je v pase podepřu. Stačí minutka. Hlava se tak prokrví, nohy také a nabije to energií.

Běh na dobrou náladu

Občas mě v tomto počasí přepadají chmury a špatná nálada. Pak jdu běhat. Když běžím, tak se vše rozpouští a já cítím, jak se naopak nabíjím. Stačí půl hodinka a jsem jako vyměněná. A k tomu nemusím říkat, jak běh skvěle formuje postavu! Když se správně obléknete, jde běhat celou zimu.

Místo kávy matcha

Když odpoledne cítím, že se mi chce spát, místo kávy si připravím nápoj s matchou – mletým zeleným čajem, který je několika násobně silnější, než zelený čaj. Okamžitě tělo nabudí. Má svoji specifickou chuť, tak si ho v šejkru míchám s rakytníkovým sirupem s medem. Vznikne tak zdravá limonáda, která zažene únavu, a ještě tělo vyživí zevnitř.

Hodně spím

Ano, vím. Slyšeli jste to už stokrát, že je spánek důležitý, ale on opravdu je. Na podzim proto chodím dříve spát a hlavně si dávám pozor, aby to bylo před půlnocí. Když se totiž pořádně vyspím, vypadám lépe, cítím se lépe a mám i více energie. Pro lepší spaní si na polštář dávám pár kapek levandulového bio olejíčku.

Moje tipy, co si vybrat na podzim:

REEBOK / REEBOKADIDAS PERFORMANCE / PUMA / ROXY

Přečtěte si další článek