Čtení na 3 min 19 Dub 2019

CHCETE SE VRÁTIT ZPĚT V ČASE? MÁME PRO VÁS ODPOVĚĎ. WE ARE THE ANSWEAR!

Autor: Nicole
Čtení na 3 minuty

Pokud pociťujete nostalgii za posledním desetiletím, vyzkoušejte spolu s námi stroj času a podívejte se, jak můžete experimentovat s módou a kombinovat styly různých období tak, abyste získali aktuální fashion look.

Osmdesátá i devadesátá léta minulého století, ale i průlom tisíciletí jsou pro mnohé z nás časy dětství, mládí a skutečné idylky, která se v současnosti nedá na 100 % obnovit ani vrátit. A právě to je důvod, proč se v téměř každé sezóně vracejí návrháři do této kapitoly módních dějin. A taktéž i to, že retro šílenství mezi celebritami či hvězdami nikdy nevyjde z módy.

I my jsme si pro vás připravili výpravný návrat do módních dějin. Ukážeme vám, co si obléci, jak si vyskládat jednotlivé vintage kousky dohromady, abyste byli módní, ale ne staromódní.

Kultovní oblečení a doplňky z minulosti

Každé desetiletí má své „must – have“ kousky, které se objevují v styling filmových či seriálových hvězd nebo na přehlídkových molech. V 80. letech to byla dobře sladěná rodina: známé mom ‚s džíny a otcovy tenisky, nebo džíny s vysokým pasem a masivní tenisky s nepříliš elegantní podrážkou.

V devadesátých letech zazářily splývavé šaty a sandály s tenkými řemínky. Počátkem 21. století byl hitem rybářský klobouk – klobouk kbelík. Historie se opět opakuje – všechny módní symboly předchozích desetiletí jsou zpět v čase. Té současné fashion streetwear dominují lehké retro akcenty v podobě zdobení moderními barvami, moderní make-up nebo účes.

TOMMY JEANS / TOMMY JEANS / NIKE / FILA / TOMMY JEANS

Jak se vrátit do minulosti?

Chcete-li získat módní vzhled, nestačí jen otevřít a navěsit si na sebe oblečení ze šatníku, který nosili vaši rodiče. Nálepka „staromódní“ by vám v tomto případě opravdu sedla. Obraťte proto svou pozornost na nové kolekce špičkových denimových značek, které v poslední době svými výrobky udávají trend 80. a 90. let. Jako například set Mom ‚s džíny, tričko s potiskem a masivní tenisky. Pokud dáváte přednost ženštější verzi, vyberte si splývavé šaty kombinované s topem nebo krátkým úpletem ve sportovním stylu. Pánové mohou zase experimentovat s patchworkových džínami, velkými džínovými bundami nebo mikinami, na kterých logo bojuje s intenzivní barvou. A na dotažení dokonalosti do kompletního retro celku si pohrajte i s ikonickými doplňky: futuristické brýle, klobouk a módní batoh v hravém stylu.

WRANGLER / EMPORIO ARMANI / ADIDAS ORIGINALS / PREMIUM BY JACK & JONES / VANS

Podívejte se na celou kolekci >>>

Přečtěte si další článek