Čtení na 3 min 01 Zář 2021

Girl Power X Lucie Křížková

Autor: Markéta
Čtení na 3 minuty

Girl Power – v souladu s touto myšlenkou vytvořila značka answear.LAB limitovanou kolekci oblečení, bot a doplňků. Celkový výtěžek z jejího prodeje poputuje k nezávislé NADACI VIA, která podporuje komunitní život a lidi pečující o svět kolem sebe. Jednou z ambasadorek projektu je i Miss ČR 2003 a moderátorka Lucie Křížková, jejíž „girl power“ jsou věnované následující řádky.

Seznamte se s inspirativními a silnými ženami

Stala jste se ambasadorkou charitativního projektu GIRL POWER módního eshopu Answear. Proč jste se rozhodla jít do tohoto projektu? 

Móda, ženská síla a pomoc. To jsou témata, která s mým jménem a životem rezonují.

Co pro Vás znamená projekt GIRL POWER? 

Je to propojení toho, co mám ráda a čemu se profesně věnuji  – propojení módy, finanční pomoci smysluplným projektům a veřejná debata o tématu, které má sílu.

V čem podle Vás spočívá skutečná GIRL POWER, tedy ženská síla?  

Ženská síla má mnoho podob. Nejcitelněji ji vnímám v souvislosti s darem nových životů. Fascinuje mě, co ženské tělo zvládne, co žena vydrží… A síla lásky, kterou žena/matka/manželka ke svým nebližším chová.

Představte si, že byste měla neomezenou sílu a dokázala byste cokoliv, možná i zachránit svět. Jak byste tuto sílu využila?  

Kdybych měla takovou superschopnost, chtěla bych ovlivnit, aby se rodily jen zdravé děti. Zdraví lidí by pak bylo závislé “jen” na způsobu jejich života. Každý by měl mít zdraví ve svých rukách.

Celý výtěžek z prodeje kolekce GIRL POWER poputuje k NADACI VIA, která podporuje aktivní lidi, kteří chtějí oživit místo, kde žijí. Často jsou hybatelkami změn ženy, které mají ke svému okolí zvlášť blízko a přejí si, aby se v něm dobře žilo jim i jejich dětem a rodinám. Jak velkou roli podle Vás hraje v našem životě a v životě našich dětí veřejný prostor, ve kterém se denně pohybujeme? 

Obrovskou. Prostředí, ve kterém žijeme, ovlivňuje nejen naše zdraví, ale i psychickou pohodu, formuje naše děti. Čisté a bezpečné okolí nabízející rozmanitou zábavu je přáním každého. Je skvělé, že tolik lidí nezůstane jen u přání, ale věnuje svůj čas a úsilí do realizace dobrých nápadů.

Jako přednášející vystoupíte na eventu „Odhalte tajemství silných žen“, který se bude konat 22.září 2021 v pražském hotelu Mama Shelter. Proč by podle Vás měli lidé na akci přijít a podpořit projekt GIRL POWER?  

Já budu na tomto eventu v roli moderátorky, tedy v roli člověka, který by měl volně korigovat rozhovor s hlavními mluvčími. Těmi budou ženy, jež mají co říct. Ženy silné, inspirující. Doufám, že to bude příjemný večer, který si společně užijeme.

Mikina s certifikátem OEKO a GOTS / Bavlněné tričko model HAND DYED / Šaty /

Tričko model HAND DYED / Bavlněné tričko model HAND DYED /

Která žena Vás v životě nejvíce inspirovala? 

Neumím zmínit jen jednu jedinou. Byla a je to celá řada žen.  Inspiruji se ženami, které znám osobně, jejichž příběh/inspirace je reálná a bez příkras. Inspirují mě ženy, které s lehkostí vychovaly z dětí slušné a úspěšné lidi. Ženy, které i přes nepřízeň osudu žijí radostný život, jsou vděčné za každý den a umějí žít. Ženy, které si nestěžují na to, co nemohou ovlivnit a mění to, co ovlivnit lze. Mám štěstí, že takové ženy ve svém okolí mám.

Jaká je Vaše hlavní motivace k práci a k životu samotnému? 

Zážitky. Chvíle sdílené radosti. Práce je často cestou k těmto zážitkům.

Co byste vzkázala ženám, které chtějí v životě něco dokázat? 

Předně je třeba vytyčit si reálný cíl a nenechat se odradit prvním nezdarem. Vytrvat. A za každé situace zůstat slušným člověkem.

Jaký je Váš největší životní sen? 

Procestovat svět a mít se s kým dělit o zážitky, které mě na cestách obohatí.

Máte nějaké životní motto, kterým se řídíte?

Není to nic hlubokého, ale už od mládí se řídím heslem: “S úsměvem jde všechno líp.”

Chcete-li podpořit projekt Girl Power i vy, rebelskou kolekci manifestující sílu najdete zde!

Přečtěte si další článek