Čtení na 2 min 03 Dub 2023

Herečky Štěpánková a Korytářová v kampani limitované kolekce SISTERHOOD od Answear.LAB

Autor: Markéta
Čtení na 2 minuty

Herečky Štěpánková a Korytářová ve skutečnosti nejsou příbuzné. Už od dětství je ale pojí téměř sesterské pouto. Svojí verzi sesterství teď ukazují v kampani limitované kolekce SISTERHOOD od značky Answear.LAB.

Lucie Štěpánková a Veronika Korytářová spolu od svých osmi let sdílejí takřka všechno: školu, umělecké sny i volný čas. „Když jsme byly malé, tak jsme u sebe spávaly, a když jsme si čistily zuby a povídaly jsme si s plnou pusou, tak jsme si i přesto rozuměly,“ směje se Veronika. Vymýšlely si vlastní abecedu, toulaly se po lesích kolem Veroničiny chalupy a vyprávěly si fantastické příběhy: žily zkrátka ve vlastním světě. V dětství spolu navíc prošly rituálem pokrevních sester, který jejich pouto definitivně potvrdil.

Herečky Lucie Štěpánková (vlevo) a Veronika Korytářová jsou už tři dekády pokrevní sestry. Vyfotily se proto v oblečení z limitované kolekce Sisterhood od Answear.LAB. Lucie má na sobě triko (699 Kč) a džíny (1299 Kč), vše z kolekce Answear.LAB. Veronika má na sobě triko (799 Kč) a džíny (1299 Kč), vše také z kolekce Answear.LAB. Foto: Eliška Sky

Sesterství znamená souznění

Ani dospělost jejich pevné pouto nedokázala porušit, přestože v současnosti od sebe žijí asi sto kilometrů daleko. „Často mi chybí ta blízkost. Ještě, že jsou ty telefony, jinak bychom si musely posílat poštu,“ říká Lucie. Nebylo by to poprvé. Když Veronika s Lucií ještě žily ve stejném městě, psaly si dopisy paradoxně dost často. Obě totiž cítily, že jejich přátelství a myšlenky, které se díky němu rodí, nelze vždy vyjádřit mluveným slovem. Veronika přiznává, že právě s Lucií si připadá naprosto uvolněná, přirozená a nemusí se nikdy hlídat.

Overal (2099 Kč) z limitované kolekce Sisterhood od Answear.LAB. Foto: Eliška Sky

Obě herečky jejich kariérní cesta zavedla na divadelní prkna. Lucie vyhrála v roce 2009 Cenu Thálie a o třináct let později tentýž úspěch čekal i Veroniku. „Ve škole nám přezdívaly fanatičky divadla. Do divadel jsme chodily často. Divadlo je naše láska, která nás spojuje,“ vypráví Lucie. Svůj vzájemný vztah občas přirovnávají k tomu partnerskému: přátelství ale podle nich vyprchává mnohem méně než láska. Jak ostatně říká Veronika: „Tak třeba kdyby nezavírala zubní pastu, tak by mě to štvalo úplně stejně. A možná právě proto, že přátelství nejsou vystavována těmhle zkouškám, zůstávají v takové nezměněné, ryzí podobě.“

Přečtěte si další článek