Čtení na 3 min 30 Bře 2023

Jak vyprávět příběh sesterství prostřednictvím umění?

Autor: Markéta
Čtení na 3 minuty

„Sisterhood gives you power“, „Stand by your sister“, „Be brave sister!“ – to jsou jen některé ze sloganů, které se objevují na tričkách Answear.LAB doprovázených kolážemi naplněnými sesterskou energií. Autorkou grafiky je Ania Glik – talentovaná umělkyně, která spolupracovala s největšími světovými módními domy. Tentokrát využila své vizuály v projektu SISTERHOOD. Odhalujeme zákulisí aktivit Ania Glik pro Answear.LAB.

Sesterstvo nám dává sílu! Takto probouzíme sesterskou energii. Důvěřujeme si a podporujeme se navzájem. Nekategorizujeme, ani nevylučujeme. Povzbuzujeme se navzájem a posilujeme sebeúctu. Pomáháme si solidárně a bezpodmínečně. Jako „duchovní sestry“ věříme, že naše pouto je založeno na společných myšlenkách a zkušenostech… Toto je poselství SISTERHOOD – jedinečného projektu Answear.LAB kombinujícího módu, hudbu a umění. Zaznívá jak v písni Natálie Przybyszové, tak v uměleckých kolážích Ania Glikové, které byly vytištěny na tričkách zařazených do limitované kolekce.

Ania Glik pro Answear.LAB

Myšlenka sesterstva má pozitivní vliv na každý aspekt našeho života. Proto projekt SISTERHOOD spojuje sílu žen z různých oblastí, včetně umění. V rámci projektu Ania Glik – vizuální umělkyně, ilustrátorka, autorka koláží, vytvořila sérii 6 grafik naplněných sesterskou energií, které si později našly cestu do kolekce oblečení Answear.LAB. Výběr umělce není náhodný. Ania Glik tvořila pro nejlepší představitele světa designu a módy. Její návrhy lze spatřit v pětihvězdičkových interiérech hotelů Hilton. Umělkyně také vytvořila speciálně objednané koláže pro slavný pařížský módní dům Hermès a její animace zdobily módní přehlídky značky Paprocki & Brzozowski. Spolupracovala také s Vogue, ELLE a návrhářkou Barbarou Rui.

Práce Anie Glikové je obvykle udržována v tlumené barevné paletě, překvapuje neobvyklými nápady. Ilustrátorka čerpá inspiraci ze světa přírody, architektury a módy a na papíře vytváří nové příběhy, které zaujmou svojí noblesou a kulturními odkazy.

Sesterská síla ukrytá v kolážích

Jak propojit útržky fotografií k vyjádření myšlenky sesterstva? Tímto úkolem jsme pověřili Aniu Glik.

„Silnou součástí mého stylu jsou volné střihy a silné zaměření na práci s fotografií a její maximální využití prostřednictvím reprodukce a deformace. V práci jsem chtěla zprostředkovat atmosféru sesterstva, zdůraznit vzájemnou podporu, přátelství a sílu žen.“ – říká Ania Glik.

Série triček s potiskem koláží, které vyjadřují myšlenku sesterstva, je jednou ze silných stránek kolekce SISTERHOOD. Potisky obsahují motivy propletených rukou a jiných gest symbolizujících úctu, přijetí a lásku ke všem ženským rozhodnutím.

„Při práci na tomto projektu byla pro mě velmi důležitá symbolika a svoboda interpretace. Při vytváření koláží jsem použila předchozí fotografie kolekce Answear.LAB. Kombinovala jsem techniky digitální koláže, ilustrace a rukopisu.“ – říká Ania Glik.

Přečtěte si další článek