Čtení na 2 min 19 Srp 2019

Nesmrtelné džíny – VERONIKA / VERONIKAD.COM

Autor: Nicole
Čtení na 2 minuty

Jestli je jeden kousek v šatníku, který milujeme úplně všichni, pak jsou to určitě džíny! Přiznejte se, kolik jich doma máte? Počet těch mých neustále narůstá a upřímně mi to nijak nevadí, protože to je tak nositelný a kombinovatelný kousek, že po nich sahám hrozně ráda. Můžete je obléknout do práce, na rande, na party, zkrátka kam vás napadne a nikdy nešlápnete vedle.

Malá zajímavost z historie, ale víte, že džíny byly původně vyráběné jako pracovní kalhoty pro zlatokopy? A asi nikoho nepřekvapí, že za jejich zrodem stála značka Levis, kterou teď obléká celý svět. Protože upřímně, klasice 501 se zkrátka nic nevyrovná. Džíny samozřejmě za tu dobu prošly spoustu přeměnami a můžeme je tak už najít ve všech barvách, střizích, s dírami, nášivkami, zkrátka vybere si opravdu každý. Mé tři nejoblíbenější střihy? Pojďte se podívat.

Zvonové džíny

Spoustu z vás možná ohrne nos, ale přesně tenhle střih aktuálně zažívá opět velký návrat a je v top trendech tohoto roku. Jestliže hledáte střih, který krásně opticky prodlouží nohy, pak doporučuji zaměřit se na „zvonáče“. Skvěle vypadají s letními sandálky nebo podpatky, košilí či upnutějším vrškem a koženou bundou nebo sakem.

ANSWEAR / LEVI´S / MANGO / MISS SIXTY

Skinny džíny

Asi ta největší klasika, i když poslední dobou myslím nad nimi začínají převládat „pohodlnější“ střihy. Skinny džíny jsou skvělé hlavně na podzim a zimu v kombinaci s kozačkami, díky tomu, že se nijak nekrčí, ale samozřejmě i na každé jiné roční období. U mě jsou oblíbené hlavně když se mi nechce přemýšlet nad outfitem a vím, že se k nim hodí opravdu cokoliv.

HAILY´S / ONLY / SILVIAN HEACH / JACQUELINE DE YONG

Mom džíny

Tenhle název myslím nemohl uniknout nikomu, jelikož i tenhle střih teď zažívá obrovský boom. My holky jsme zkrátka pohodlnější, a tak saháme po oblečení, ve kterém nás nic neškrtí, nesvírá a můžeme si dát extra porci hranolek bez rozepínání horního knoflíku. Přesně pro ty jsou tu džíny střihu mom jeans, který je super uvolněný a extra pohodlný! Nejlépe vypadají v ležérní kombinaci s teniskami a tričkem, ideální na oběd s kámoškou nebo pochůzky po městě.

ONLY / MANGO / TOMMY JEANS / LEVI´S

Přečtěte si další článek