Čtení na 4 min 14 Srp 2019

ŠKOLA VOLÁ – JSTE PRIPRAVENA VRÁTIT SE DO MINULOSTI?

Autor: Nicole
Čtení na 4 minuty

Možná si i vy spojujete školní časy s bezstarostností, zábavou a přátelstvím. A protože už za chvíli bude opět slyšet to známé zvonění, přichází čas, vrátit se alespoň na chvíli do našeho dětství. Podívejte se, s jakým oblečením a doplňky se budete cítit jako cestující v čase – samozřejmě ne nutně do školních lavic.

Bez ohledu na to, zda se vaše dětství odehrálo v 80. nebo 90. letech, nebo možná na přelomu 20. a 21. století, tuto specifickou atmosféru, která se už nikdy nevrátí, si můžete opět procítit. A to díky kouskům a doplňkům, které teenagery kdysi pořádně pobláznily. V obchodech i na molech opět dominují streetwearové trendy 80. a 90. let. A vy si z této několikanásobné nabídky můžete vybrat konkrétní, výrazné prvky a zkombinovat je s neutrálními kousky. Udělejte, jak myslíte – koneckonců nikdo vás nebude soudit, protože své studentské časy, máte už dávno za sebou.

Džíny s vysokým pasem

Rovný střih nohavic, vysoký pas, hrubá textura, někdy seprané, jindy s mramorovým potiskem – před deseti lety byly mom džínsy hitem mladistvého stylu. Jejich nespornou výhodou je, že dokonale zdůrazňují pas a prodlužují nohy. V retro verzi si je oblečte s tričkem a teniskami a pokud chcete experimentovat, kombinujte tyto jednoduché džíny s oversize bundou a vysokými podpatky.

MEDICINE / LEVI´S / LEVI´S / PEPE JEANS / CALVIN KLEIN JEANS

Tenisky a traktory

Před lety byly nejmódnější právě humpolácké neboli ugly tenisky a všichni je milovali. Masivní podrážka, ostré kontrastní barvy a špička směrem nahoru, byly charakteristickými znaky nejoblíbenější obuvi. A jelikož se historie opakuje, ugly sneakers se opět staly hitem. Stejně jako tenisky s vysokou podrážkou nebo tenisky s logem značek, jsou tyto nepříliš atraktivní tenisky stále hitem současné mládeže.

GUESS JEANS / FILA / REEBOK / KARL LAGERFELD / BIG STAR

Trička s potiskem

Jednoduchý střih a potisk jsou povinnými prvky triček, které vás zavedou do vašeho dětství. Na hrudi můžete hrdě nosit vtipný nápis, logo prestižní značky nebo obrázek své oblíbené kapely. Ale mějte na paměti, že svůj top si musíte zastrčit do džínů, šortek nebo mini sukně, protože díky tomu, získáte look dlouhonohé krásky.

JACQUELINE DE YONG / LEE / MEDICINE / ANSWEAR / MANGO

Mikiny

Po čem sáhnete během prvních chladných podzimních dní? Dítěti bude stačit mikina a ve vašem případě to může být stejné! Nadměrné nebo krátké a odhalující břicho, s módním nápisem nebo logem, křiklavé, dokonce až neonově zbarvené nebo tmavé, což vám umožní splynout s davem. K dispozici máte mnoho modelů, takže využijte tuto příležitost! Vše, co musíte udělat, je sladit ji s moderními a klidně i ženskými prvky.

GUESS JEANS / TOMMY JEANSNIKE / PUMA / ADIDAS ORIGINALS

Batohy

Co je must-have kouskem každé školačky? Samozřejmě batoh! Nyní si však do něj nebudete balit knihy a svačiny, ale vezmete si ho s sebou do města jako alternativu k vaší kabelce. Váš staro-nový batoh, ale nemusí být sportovně laděný. Například v takovém lesklém provedení nebo s kroužkem na klíče, či s leopardím potiskem, se určitě budete cítit jako kdysi, když jste byly malou holčičkou.

CALVIN KLEIN JEANS / FILA / PARFOIS / TOMMY JEANS / ADIDAS ORIGINALS

Přečtěte si další článek